Spring naar inhoud

Agenda: een feestje (1 juli) en dan weer verder werken

  • Op zondag 1 juli huldigen we de kunstwerken in aan de ingangen van de Standaertsite. Nu zie je daar nog een metalen raamwerk met veel rechte lijnen. Op termijn gaat de aangebrachte klimop het geheel meer vorm en kleur geven, die zullen wisselen naargelang de seizoenen. Iedereen is welkom op zondag 1 juli om 11 u aan de ingang in de Hilarius Bertolfstraat. De buren van Compagnie Emmaüs zorgen voor de drankjes.
  • Na 1 juli wordt er hard verder gewerkt door de mensen van de betrokken aannemers: de verdere aanleg en beplanting van de Standaertsite, de afwerking van De Broederij als de doorgang voor de bewoners van Compagnie Emmaüs.
  • Op een nog af te spreken datum (uiteraard voor 28 september) krijgt de Standaertgroep de sleutels van het gebouw. Vanaf dan is het aan de Ledebergenaars voor de verdere afwerking.
  • Op 28 en 29 september wordt er uitgebreid gefeest. Na ongeveer 5 jaar van dromen en plannen, van praten en denken, van overleg tussen buurtbewoners en stadsbestuur, ... knippen we het figuurlijke lint door en wordt De Broederij op de Standaertsite een nieuwe ontmoetingsplek voor alle buurtbewoners. Meer info over het definitieve programma volgt nog, maar we kunnen nu al verklappen dat op vrijdag 28 september (vanaf +/-16 u) de officiële opening plaatsvindt, met alles erop en eraan. Zaterdag 29 september (vanaf 10 u) brengt een gevarieerd programma voor iedereen. Op het programma alvast een rommelmarkt voor kinderen, hapjes, muziek, onverwachte ontmoetingen, ontdekking van de mogelijkheden van De Broederij en de Standaertsite, ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *