Spring naar inhoud

De Standaertsite: wat en hoe?

De Standaertsite is een autovrije plek in Ledeberg met veel groen, waar iedereen welkom is, zonder onderscheid. De centrale plek om mensen te ontmoeten kreeg inmiddels al een naam: De Broederij. In dit rijkelijk van glas voorziene gebouw komt er een koffiehuis en is er ruimte voor allerhande activiteiten op het gelijkvloers en op de verdieping.

Behalve dit "hoofdgebouw" zijn er ook nog enkele kleinere ruimtes, waar je o.m. de Fietskeuken en Op Wielekes aantreft. Drie moestuinen wachten vol ongeduld op zaadjes, plantjes en tuiniers. "Samen tuinen" is hier een mogelijkheid. Daarnaast is er ook het zeer grote afdak met daaronder een stevige verhoogde vloer. Spontaan denk je dan aan een podium, maar er kunnen ook andere activiteiten doorgaan zoals bv. lassen, timmeren of metaalbewerking, waarvoor je elders niet de ruimte of het materiaal hebt.

De mogelijkheden van de Standaertsite en De Broederij zijn uitgebreid en gevarieerd. Je hoeft niet altijd "actief" te zijn: een praatje maken op de zitbanken onder de nog jonge bomen, genieten van het nog maar net aangeplante groen, de kinderen hebben ruimte om te spelen, op woensdag kom je naar de Boerenmarkt, je loopt eens langs voor een kookles, een optreden of een tentoonstelling, je leest een boek of je bent gewoon aan het dagdromen... Knaagt de honger of heb je zin in een drankje, dan stap je toch binnen in het koffiehuis van De Broederij?

Samengevat: De Broederij, jouw ontmoetingsplek op de Standaertsite.

De vzw Standaertgroep, die De Broederij beheert, kijkt uit naar jouw reacties. Deze ontmoetingsplek is er voor IEDEREEN.

2 gedachten over “De Standaertsite: wat en hoe?

  1. lieven

    Johnny, ik zie dat het ondertussen gelukt is om je in te schrijven op onze mailing. Je krijgt binnenkort regelmatig een update met de nieuwste activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *